صفحه ها
آمار وبلاگ
تعداد بازديد ها : 24896
تعداد نوشته ها : 13
تعداد نظرات : 0

به نقل از ایرنا، فرنگیس شریفی باستان روز پنجشنبه افزود: آلاینده ها به عنوان مهمترین عوارض بر روی سلامت روان افراد به هر میزان، تاثیر منفی بر روند رشد جسمی، عقلی و حتی جنین در رحم مادر خواهد گذاشت و در بزرگسالی مانعی برای بهتر دانستن، خوب فکرکردن، قضاوت درست و در مجموع کارکردهای شناختی آن ها می شود.

وی گفت: متاسفانه سالانه شاهد شیوع اختلالات روانی در سطح جهان هستیم که میلیون ها نفر تحت تاثیر این اختلالات قرار می گیرند. در پی آن نیز اغلب روانشناسان و روانپزشکان به دنبال علل وقوع آن هستند و هر یک از متخصصان از دیدگاه خود این موضوع را مورد بررسی قرار می دهند.

این روانشناس ادامه داد: چندین عامل می تواند در اختلالات روانپزشکی تاثیر بگذارد که از جمله آن می توان به عوامل ژنتیکی، عصبی و شیمیایی اشاره کرد اما عامل عصبی و شیمیایی بیش از همه مورد تاکید روانپزشکان است.

شریفی باستان تصریح کرد: در این میان آلودگی هوا و ریزگردها نیز به طور حتم تاثیر بسزایی در سلامت روان و زندگی افراد دارند و جزء عوامل محیطی به شمار می رود.

این روانشناس بالینی با بیان اینکه برای توضییح این مبحث در ابتدا لازم است بدانیم سلامت و بهداشت روان چه چیزی است و سازمان بهداشت جهانی برای سلامت روان چه شاخص هایی را در نظر گرفته است، تاکید کرد: سازمان بهداشت جهانی معتقد است، سلامت روان آن حالتی است که افراد می توانند به توانایی خود پی برده و از عهده کارهایی که به آنها واگذار شده، سربلند بیرون بیایند. از این جهت، این افراد می توانند به طور موثر برای خود، جامعه و خانواده شان تاثیر گذار بوده و کار کنند.

این روان درمانگر اضافه کرد: سازمان بهداشت جهانی در مبحث سلامت روان، هیچگاه به نداشتن اختلالات روانی افراد تاکید نمی کند بلکه معتقد است سلامت روان حیطه گسترده تری را در بر می گیرد و در این زمینه باید تاکید کرد که افراد در یک جامعه سالم به توانایی خود تکیه کرده، کار و فعالیت های خود را به تنهایی پیش برده، با سختی و مشکلات زندگی مقابله می کنند و این رویه برای افراد یک جامعه سالم بسیار ارزشمند است.

شریفی باستان گفت: اما نبود اختلال روان در یک جامعه به معنای برقراری سلامت روان درآن جامعه، نیست. افرادی که در یک جامعه دارای سلامت روان هستند، باید دارای ویژگی هایی باشند که سلامت روان آن ها را تضمین کند.

وی خاطرنشان کرد: یکی از عواملی که می تواند سلامت روان جامعه را تهدید و از تضمین افراد جامعه خارج کند، موضوع آلاینده ها و آلودگی هوا است که در دسته بندی عوامل محیطی قرار می گیرد.

وی با اشاره به اینکه عوامل ژنتیکی، عصبی، محیطی و ‌شیمیایی در راستای آلودگی محیطی و آلاینده ها و در ابعاد گسترده تر عوامل سیاسی، ‌اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی نیز در بحث سلامت روان هر فردی می تواند تاثیرگذار باشد، گفت: در مناطقی که آلودگی هوا بیشتر است، شیوع اختلالات خلقی، افسردگی و دو قطبی بودن افراد بیشتر از سایر مناطق است.

وی افزود: سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۶ در این رابطه اعلام کرده، آلودگی هوا در اروپا موجب مرگ زودرس بالغ بر ۴۸۲ هزار نفر شده و از طرفی با کاهش میزان آلاینده ها، ابتلای افراد به انواع بیماری ها نیز کاهش پیدا می کند.

این روان درمانگر اظهار داشت: در این میان آلودگی هوا و مواد سمی موجود در آن، تاثیر مستقیمی برمادران باردار و به ویژه رشد سیستم عصبی و مغز جنین که به طور طبیعی باید رشد کند،خواهد گذاشت. از طرفی اثرات منفی آلودگی هوا می تواند بر کودکان تازه متولد شده نیز، به شکل اختلال در دستگاه تنفسی و حتی بروز بیماری آسم نمود پیدا کند و صدمات خلقی، استرس و افسردگی در این دوران برای کودک به وجود آورد.

(0) نظر
پنج شنبه نهم 11 1399

علی وحدت، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری امروز از باشگاه خبرنگاران بازدید کرد.

وحدت در این بازدید ضمن حضور در سرویس های مختلف خبری باشگاه خبرنگاران و گفت‌وگو با خبرنگاران، به بیان توضیحاتی درباره اقدامات انجام گرفته در صندوق نوآوری و شکوفایی برای حمایت و پشتیبانی از جوانان مستعد و خلاق فعال در حوزه دانش بنیان پرداخت.

(0) نظر
پنج شنبه دوم 11 1399

در پی دفاع سفیر چین در آمریکا از اقدامات حزب کمونیست این کشور در قبال مسلمانان اویغور، توییتر اعلام کرد حساب سفارت چین در آمریکا را به دلیل حمایت از خشونت علیه اقلیت‌ها و «دور شدن از صفات انسانی» بسته است.

این درحالی است که مقامات دولت ترامپ به ویژه مایک پومپئو وزیر خارجه سابق آمریکا در روزهای گذشته حملات شدیدی را علیه چین ترتیب داده و این کشور را به خاطر نوع رفتار با مسلمانان اویغور به شدت تقبیح کرده بودند. سفیر چین در آمریکا در واکنش به این اظهارات در مقاله‌ای در چاینا دیلی گفته بود: زنان اویغور دیگر ماشین فرزندآوری نیستند. توییتر بلافاصله این توییت را پاک کرد و به سفارت چین در آمریکا مهلت داد خودش پست را پاک کند. چین به زندانی کردن یک میلیون مسلمان اویغور به بهانه بازآموزی عقیدتی و سیاسی متهم است. بسیاری از گروه‌های حقوق بشری چین را به عقیم سازی زنان مسلمان و همچنین فشار طاقت‌فرسا به این قوم متهم می‌کنند.

توییتر اعلام کرده این شبکه اجتماعی به هیچ فرد یا نهادی اجازه توهین به قوم، مذهب، طبقه یا نژاد خاصی را نمی‌دهد. این درحالی است که توییتر در چین فیلتر است اما مقامات این کشور همواره از آن استفاده می‌کنند.

گفتنی است رسانه‌های دنیا و همچنین گروه‌های حقوق بشری بارها گزارش‌هایی از تلاش چین برای جلوگیری اجباری از بارداری زنان مسلمان منتشر کرده‌اند. چین همه این گزارش‌ها را رد می‌کند. این درحالی است که آمریکا بسیاری از کالاهای تولیدشده در کارگاه‌های بیگاری در استان سین کیانگ را تحریم کرده است.

(0) نظر
پنج شنبه دوم 11 1399

شبکه خبری «سی ان ان» به نقل از بیانیه امروز (پنجشنبه) وزارت کشور بحرین نوشت: شهروندان قطری دستگیر شده بدون انجام مراحل قانونی و ثبت نام در وب سایت تعیین شده جهت خروج و ورود شهروندان قطری به بحرین دستگیر شده‌اند.

معاون امور بنادر وزارت کشور بحرین که در خبر به نام وی اشاره‌ای نشده است نیز گفت: شهروندان قطری دیروز (چهارشنبه) در گذرگاه مرزی پل ملک فهد دستگیر شدند.

شبکه خبری سی ان ان به تعداد شهروندان قطری بازداشت شده توسط نیروهای امنیتی بحرین اشاره‌ای نکرده است.

ناظران سیاسی منطقه معتقدند که به رغم برگزاری چهل و یکمین نشست شورای همکاری خلیج فارس در شهر «العُلا» عربستان که با هدف آشتی بین قطر و چهار کشور عربستان، بحرین، امارات و مصر برگزار شد، اما این نشست هنوز نتوانسته موجب فروکش کردن شعله‌های اختلاف بین دوحه و منامه شود.

نماینده دائم بحرین در سازمان ملل متحد نیز چندی قبل بار دیگر قطر را مورد هجمه قرار داد تا بحران میان دو کشور به دنبال نقض حریم هوایی قطر توسط جنگنده‌های بحرینی، تشدید شود.

"جمال الرویعی" نماینده دائم بحرین در سازمان ملل متحد در جدیدترین مواضع خود بار دیگر به قطر هجمه بُرد و مقامات قطری را به عدم شفافیت متهم کرد.

بحران روابط میان چهار کشور عربی عربستان، امارات، مصر و بحرین با قطر از ۱۵ خرداد ماه سال ۱۳۹۶ و به دلیل متن سخنرانی امیر قطر در یک رژه نظامی که وی پنجم خرداد ماه همان سال، جمهوری اسلامی ایران را «هژمونی» (قدرت برتر) منطقه و دو جنبش «حزب الله» و «حماس» را نیروهای مقاومت اسلامی و ضد صهیونیستی خوانده بود، آغاز شد.

این چهار کشور عربی از همان زمان با وارد کردن اتهامات فراوان به دوحه، روابط دیپلماتیک خود را با قطر قطع و این کشور را به صورت زمینی، دریایی و هوایی تحت محاصره قرار دادند. دوحه نیز با رد اتهامات وارده از سوی همسایگان عرب خود و مصر، آن‌ها را به تلاش برای دست‌اندازی به حاکمیت قطر و تسلط بر منابع آن متهم کرد.

کشورهای تحریم کننده ۱۳ شرط از جمله بسته شدن پایگاه نظامی ترکیه در قطر، توقف همکاری نظامی آنکارا با دوحه و قطع روابط با ایران را برای از سرگیری روابط با قطر تعیین کردند، شروطی که مقام‌های قطری تن به پذیرش آن ندادند.

این کشورها در چهل و یکمین نشست سران شورای همکاری خلیج فارس که ۱۶ دی در شهر العُلا با هدف آشتی و مصالحه بین اعضا به میزبانی عربستان برگزار شد، با امضای توافقنامه و صدور بیانیه‌ای اعلام کردند که به اختلافات خود با دوحه پایان دادند.

(0) نظر
پنج شنبه دوم 11 1399
X