در پی دفاع سفیر چین در آمریکا از اقدامات حزب کمونیست این کشور در قبال مسلمانان اویغور، توییتر اعلام کرد حساب سفارت چین در آمریکا را به دلیل حمایت از خشونت علیه اقلیتها و «دور شدن از صفات انسانی» بسته است.
این درحالی است که مقامات دولت ترامپ به ویژه مایک پومپئو وزیر خارجه سابق آمریکا در روزهای گذشته حملات شدیدی را علیه چین ترتیب داده و این کشور را به خاطر نوع رفتار با مسلمانان اویغور به شدت تقبیح کرده بودند. سفیر چین در آمریکا در واکنش به این اظهارات در مقالهای در چاینا دیلی گفته بود: زنان اویغور دیگر ماشین فرزندآوری نیستند. توییتر بلافاصله این توییت را پاک کرد و به سفارت چین در آمریکا مهلت داد خودش پست را پاک کند. چین به زندانی کردن یک میلیون مسلمان اویغور به بهانه بازآموزی عقیدتی و سیاسی متهم است. بسیاری از گروههای حقوق بشری چین را به عقیم سازی زنان مسلمان و همچنین فشار طاقتفرسا به این قوم متهم میکنند.
توییتر اعلام کرده این شبکه اجتماعی به هیچ فرد یا نهادی اجازه توهین به قوم، مذهب، طبقه یا نژاد خاصی را نمیدهد. این درحالی است که توییتر در چین فیلتر است اما مقامات این کشور همواره از آن استفاده میکنند.
گفتنی است رسانههای دنیا و همچنین گروههای حقوق بشری بارها گزارشهایی از تلاش چین برای جلوگیری اجباری از بارداری زنان مسلمان منتشر کردهاند. چین همه این گزارشها را رد میکند. این درحالی است که آمریکا بسیاری از کالاهای تولیدشده در کارگاههای بیگاری در استان سین کیانگ را تحریم کرده است.
شبکه خبری «سی ان ان» به نقل از بیانیه امروز (پنجشنبه) وزارت کشور بحرین نوشت: شهروندان قطری دستگیر شده بدون انجام مراحل قانونی و ثبت نام در وب سایت تعیین شده جهت خروج و ورود شهروندان قطری به بحرین دستگیر شدهاند.
معاون امور بنادر وزارت کشور بحرین که در خبر به نام وی اشارهای نشده است نیز گفت: شهروندان قطری دیروز (چهارشنبه) در گذرگاه مرزی پل ملک فهد دستگیر شدند.
شبکه خبری سی ان ان به تعداد شهروندان قطری بازداشت شده توسط نیروهای امنیتی بحرین اشارهای نکرده است.
ناظران سیاسی منطقه معتقدند که به رغم برگزاری چهل و یکمین نشست شورای همکاری خلیج فارس در شهر «العُلا» عربستان که با هدف آشتی بین قطر و چهار کشور عربستان، بحرین، امارات و مصر برگزار شد، اما این نشست هنوز نتوانسته موجب فروکش کردن شعلههای اختلاف بین دوحه و منامه شود.
نماینده دائم بحرین در سازمان ملل متحد نیز چندی قبل بار دیگر قطر را مورد هجمه قرار داد تا بحران میان دو کشور به دنبال نقض حریم هوایی قطر توسط جنگندههای بحرینی، تشدید شود.
"جمال الرویعی" نماینده دائم بحرین در سازمان ملل متحد در جدیدترین مواضع خود بار دیگر به قطر هجمه بُرد و مقامات قطری را به عدم شفافیت متهم کرد.
بحران روابط میان چهار کشور عربی عربستان، امارات، مصر و بحرین با قطر از ۱۵ خرداد ماه سال ۱۳۹۶ و به دلیل متن سخنرانی امیر قطر در یک رژه نظامی که وی پنجم خرداد ماه همان سال، جمهوری اسلامی ایران را «هژمونی» (قدرت برتر) منطقه و دو جنبش «حزب الله» و «حماس» را نیروهای مقاومت اسلامی و ضد صهیونیستی خوانده بود، آغاز شد.
این چهار کشور عربی از همان زمان با وارد کردن اتهامات فراوان به دوحه، روابط دیپلماتیک خود را با قطر قطع و این کشور را به صورت زمینی، دریایی و هوایی تحت محاصره قرار دادند. دوحه نیز با رد اتهامات وارده از سوی همسایگان عرب خود و مصر، آنها را به تلاش برای دستاندازی به حاکمیت قطر و تسلط بر منابع آن متهم کرد.
کشورهای تحریم کننده ۱۳ شرط از جمله بسته شدن پایگاه نظامی ترکیه در قطر، توقف همکاری نظامی آنکارا با دوحه و قطع روابط با ایران را برای از سرگیری روابط با قطر تعیین کردند، شروطی که مقامهای قطری تن به پذیرش آن ندادند.
این کشورها در چهل و یکمین نشست سران شورای همکاری خلیج فارس که ۱۶ دی در شهر العُلا با هدف آشتی و مصالحه بین اعضا به میزبانی عربستان برگزار شد، با امضای توافقنامه و صدور بیانیهای اعلام کردند که به اختلافات خود با دوحه پایان دادند.